Cauta
Cautare

Spitalul Wellborn introduce metoda reconstructiei ecografice a cavitatii uterine

Spitalul Wellborn introduce metoda reconstructiei ecografice a cavitatii uterine

București, septembrie 2015Wellborn, Spitalul cifrelor pozitive, cu cele mai multe cazuri de infertilitate tratată, cu mii de părinți fericiți și cu bebeluși sănătoși, aduce în fața pacienților un nou serviciu medical, extrem de important, reconstrucția ecografică a cavității uterine.

Considerată a fi o metodă de inspectare și de evaluare extrem de fine a endometrului (spațiul anatomic în care are loc implantarea embrionului), reconstrucția ecografică a cavității uterine poate identifica multe dintre cauzele infertilității. Diferența majoră față de un examen ecografic este dată de posibilitățile crescute de identificare și constatare a riscurilor de afecțiuni ce produc infertilitatea.

Reconstrucția ecografică a cavității uterine oferă detalii semnificative despre încadrarea medicală a afecțiunii, cum ar fi forma, tipul conturului sau prezența unor formațiuni intracavitare cu topografie exactă, bază de implantare sau gradul de ocupare a cavității. În măsura în care aceste formațiuni se află în spațiul de implantare al embrionului pot reprezenta un obstacol în procesul de obținere a unei sarcini pe cale naturală. O reconstrucție oferă informații despre statusul cavității uterine și orientează medicul către conduita terapeutică mai rapid.

Care este rolul reconstrucției ecografice a cavității uterine în infertilitate?

Procedura se realizează cu ajutorul unui ecograf performant ce deține un soft specializat dedicat reconstrucției.

Ecografia este efectuată transvaginal și este o investigație non-invazivă, fără efecte secundare și care poate fi repetată ori de cate ori este nevoie. Este deosebit de utilă după o intervenție chirurgicală intracavitară pentru controlul aspectului cavității și efectul tratamentului aplicat.

Ecografia presupune identificarea unei secțiuni uterine ideale care este reconstruită de catre aparat printr-o scanare a miometrului și endometrului, ce are loc dintr-o extremitate în cealaltă. La finalul procesului, care durează câteva secunde, ecograful redă o imagine cât mai reală și mai precisă a cavității uterine ce poate conține și părțile interstițiale ale trompelor uterine, moment în care pentru obținerea unei imaginii de bună calitate, pacienta nu trebuie să se miște.

Cum se realizează?

Rolul ecografiei este acela de a evalua în mod corect și în detaliu starea cavității uterine, fapt ce îi permite medicului să poată oferi un diagnostic corect sau diferențial, aspecte extrem de importante în diagnosticarea și tratamentul cuplurilor infertile.

Reconstrucția ecografică uterină este o metodă medicală non-invazivă.

Cazuistica procedurilor de Fertilizare in Vitro

În cadrul procedurilor de Fertilizare in Vitro (FIV), se localizează zona ideală de plasare a embrionilor în cazul unui transfer de embrioni într-o cavitate afectată ireversibil.

Reconstrucția cavității uterine este o metodă rapidă, ușoară și precisă de explorare și apreciere a spațiului anatomic dedicat dezvoltării unei sarcini.

În cadrul singurului spital dedicat exclusiv fertilității și medicinei materno-fetale, Wellborn, medicii Oana Moise (medic specialist obstetrică-ginecologie, competență în ecografie obstetricală-ginecologie, supraspecializare Reproducere Umană Asistată, specializare în terapia cuplului infertil si reproducere umana asistată/ Fertilizare in vitro (FIV) și doctor Valentina Vârgolici (medic specialist obstetrică-ginecologie, competență în ecografie obstetricală-ginecologie)  efectuează cu succes aceste proceduri.

Pentru investigații amănunțite, consultații sau pentru scheme de tratament personalizate, pacientii nostri ne pot gasi in Bucuresti, pe strada Brodina, numarul 3 sau ne pot contacta la unul dintre numerele de telefon: 031.9105 / 0314.251.115 / 031 405 22 95 / 0785.212.628.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Posted in News by Wellborn