Cauta
Cautare

Dotari

laborator-bucuresti

In aerul atmosferic exista  o serie de substante toxice pentru embrioni,  de aceea calitatea aerului este foarte importanta in laboratorul de embriologie.

Din acest motiv, laboratorul este prevazut cu:

  • un sistem de ventilatie si filtrare a aerului cu filtre HEPA  si ULPA, care asigura o temperatura controlata, constanta
  • un sistem care asigura  presiune pozitiva in incapere si o filtrare suplimentara multistadiala (cu 4 filtre) pentru indepartarea compusilor organici volatili   – CODA Air Positive Pressure Unit
  • accesul in laborator se face printr-o zona-tampon, care previne si ea patrunderea aerului nefiltrat in incapere
  • o unitate mobila de filtrare CODA Aero
  • calitatea aerului este monitorizata cu ajutorul numaratorului de particule Research Instruments

Laboratorul este dotat cu doua posturi de lucru independente, alcatuite din:

  • hote de clasa II (IVF Tech si Faster BH-EN), prevazute cu incubatoare cu CO2 (C16 Labotect si VAROCELL 10 UV) si lupe stereomicroscopice (Nikon SMZ 745 T si ZEISS STEMI 2000-C) cu placi incalzite (MATS-U4020WF)

Gametii si embrionii sunt cultivati in incubatoare cu CO2 si incubatoare cu nivel redus de O2 (in conditii similare celor naturale – Origio Planner BT 37), a caror temperatura si nivel de CO2  sunt permanent monitorizate cu sistem de monitorizare JRI Maxant. Gazele care alimenteaza incubatoarele sunt filtrate inainte de intrarea in incubator cu filtre externe Oosafe Sparmed.

Pentru operatiunile de micromanipulare a gametilor si embrionilor:

  • microscop inversat (Nikon Eclipse Ti-S) si sistem de micromanipulare Integra TI (Research Instruments)
  • masa antivibratii care asigura stabilitatea suprafetei de lucru, in timpul procedurilor de micromanipulare

Camera de stocare a gametilor si embrionilor crioprezervati este permanent ventilata si are o temperatura controlata. Este dotata cu sensor de O2, iar in rezervoarele de stocare a materialului biologic, nivelul de azot lichid este permanent monitorizat cu ajutorul sistemelor Tracker si JRI.

Intregul sistem de monitorizare cu care este dotat laboratorul de embriologie (senzorii de temperatura si CO2 din incubatoare, senzorul de O2 si cei ai nivelului de azot lichid) este conectat la computer si prevazut cu avertizare sonora locala si la distanta, prin SMS.

Toata aparatura din laborator este alimentata la sursa continua de curent electric, toate prizele sunt conectate la generator, pentru a asigura functionarea continua a aparatelor in conditiile unei eventuale pene de curent.

Accesul personelor neautorizate este strict interzis, laboratorul si camera de crioprezervare sunt prevazute cu cartele.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail